Oppsummering året 2017

2017 har gitt oss mange herlig opplevelser både på trening, kamper, cuper og andre sosiale happeninger. Her kommer et lite sammendrag av hva vi har opplevd sammen i år.

2017 har gitt oss mange herlig opplevelser både på trening, kamper, cuper og andre sosiale happeninger. Her kommer et lite sammendrag av hva vi har opplevd sammen i år.

Året startet opp med første trening 4. januar inne i gymsalen på Krapfoss skole, og etter den dagen så har trening, kamper, cuper og andre begivenheter kommet på løpende bånd.
Vi trente på onsdager, men med en ekstratrening på fredager for de som ønsket ekstra. Det var ofte mellom 8-10 spiller hver gang på disse fredagene som var kjempebra.
Vi dro på årets første cup 14. januar  i Øreåsenhallen slik vi også gjorde i 2016. Forskjellen fra året før var at denne gangen var det ingen som forvekslet Øreåsenhallen med Østfoldhallen.
Denne gangen kom altså alle til riktig hall til første kampen.

Like i etterkant av cupen i Øreåsenhallen så ble vi invitert til Østfoldhallen av Øreåsen. (Ikke rart man blir forvirret) De hadde leid Østfoldhallen og ville ha noen treningskamper/miniturnering.
Vi stilte opp med 1 lag her som spilte kamper mot Øreåsen og Ekholt.
I forbindele med dette tidlig oppmøte i Østfoldhallen så tikket det inn et dikt som er verdt å nevne:

"En morratrøtt familie fra Moss
Mot den tikkende klokken har sloss
Vi innrømmer rent
At et kvarter for sent
Ble avkjørselen fra Krapfoss

...men på plass til første kamp er vi"

Man kan jo ikke bli irriterte da :)

Den 8. februar tok vi en litt anderledes trening. Vi dro til Superland på Quality hotell i Sarpsborg hvor Østfold Fotballkrets hadde ordnet en egen deal for jentelag.
Har hadde vi først en internturnering i ballbingen med 5 lag før vi gikk ut i badelandet. Storebrødre Emil og Truls stilte opp som dommere.
Foreldre stilte opp med ansvar for eget barn i vannet, mens Lars Arne tok litt ansvar for at alle skulle tørre å skli ned sklia. Dette initiativet var noe jentene satte veldig pris på, så dette var et supert tiltak.

På kort varsel takket vi ja til å stille opp på en cup i Ås 11. mars. Vi stilte opp med 2 lag med små marginer, og når det endte opp med noen skader så ble det tynt i rekkene mot slutten.

Helga etterpå var det duket for nok en cup. Denne var planlagt god tid i forveien. Det var Labb og Linecup den18. mars i Ryggehallen.

Mot slutten av mars startet vi opp med bruken av appen Spond. Her har vi lagt inn treninger, kamper og cuper vi skal på. Jeg synes denne gjør det enklere å holde oversikt over hvem som kommer til enhver tid.
Som oftest er man flinke til å si i fra om man kommer eller ikke, men det er fortsatt noen som "glemmer" det litt for ofte. Setter veldig stor pris på å vite på forhånd hvor mange som kommer på treninger.

I starten av april så startet vi opp med å selge skrapelodd fra fotball-lotteriet.no. Dette dro vi inn 6000,- på !!
Jeg sa at dette var helt frivillig om man ønsket å selge lodd, og også hvor mange man ville prøve å selge. Noen viste herlig innstilling og solgte unna som bare det.

Lagsfotograferingen var det som vanlig godt oppmøte på, men desverre manglet vi lagets Hønemor (Renate) og Caroline som hadde funnet ut å ta en liten Afrikasafari.

29. april var vi med på cupen på Ekholt slik som tidligere år. Dette ble siste cupen for Martine som flyttet til Grua. Jeg har fått tilbakemeldinger om at ho stilte stolt opp på trening i Grua i Eikadressen.
Det kan jeg godt skjønne. Man skal være stolte av å spille/ha spilt for Eika :)
På denne cupen hadde vi også med oss 2009-jenta Mathilde som til vanlig spilte for G2009. Det var ei tøffing som tråkket til i kampene, og ikke lett å se at ho var et år yngre.
Vi spilte faktisk også mot Eika J2007. Dette var tøff motstand, og det var jenter som ikke var så bekjent med å tape kamper. Disse matchet vi godt, og spilte jevnt med dem i lange tider.

I år som i fjor så stilte vi med 2 lag i serien. Dette året stilte vi med det samme laget i serien (byttet i cuper) både på vår og høst. Til neste år vil det igjen bli endringer på lagene da fokuset er at vi er en samlet gjeng.

20. mai stilte de som ønsket opp som balljenter for Moss FK i kampen mot Ørn-Horten. Der møtte vi opp med noen fra J2007 og ei fra J2006. Det så ut som om det var stas å løpe ut på banen og rundt sirkelen før kampstart.
Kunne også se at de fleste var konsentrert på arbeidsoppgavene sine, mens noen som fikk litt lite å gjøre synes det var mest spennende å se om det var noen kjente på tribunen.

6. juni var nesten alle lagene i Eika påmeldt Kanalcupen i Horten. Her stilte vi opp med to lag og grønne striper i håret. Også Kjetil fikk grønne striper i.....på hodet.

Helga etter var et av årets høydepunkter. Eikadagen! Vi stilte også opp i våre nye vakre lilla "drakter" som var sponset av Marker Sparebank. Vi fikk mange misunnelige blikk av de andre lagene denne dagen.
Foreldre stilte herlig opp på sine dugnadsvakter. Vi hadde fått ansvaret for kiosken i år sammen med J2007 gjengen.
Det ene laget spilte mot et G2008 lag, og det andre laget spilte mot et G2007 lag. Det kan sies å være tøff motstand, men jeg er utrolig stolt over innsatsen til jentene.
De viste ingen respekt og tråkket til. Det ene guttelaget måtte til tider ty til "ufint" spill med taklinger som ikke alltid traff på ball. Guttene fikk med andre ord ingen lett motstand.
Kampen mot foreldrene gikk fint for seg. Det styggeste som skjedde var vel når Veronica Le snublet i sine egne bein og falt så "lang" ho var. Det gikk heldigvis fint og ho tok det med en god latter :)

Dessverre kom ingen brannbil i år. De måtte reise på oppdrag da et hus stod i brann. Vi har forståelse for den, og gleder oss heller bare til neste år i håp om at de kan komme da!

I noen kamper fra sommeren så stilte noen av jentene til tider opp som leiesoldater for J2006 og også for J2005. Da fikk de utfordret seg mot jenter som var ganske mye større, og også på 7'er bane.
Da ble de noen erfaringer rikere, og alle som prøvde var enige om at dette var gøy og noe de ville prøve mer hvis de fikk sjansen. Jeg mistenker at det kommer flere sjanser i 2018.

16. juni var årets Tine Fotballskole på Melløs i regi av Rapid Athene. Dette er noe som enkelte gleder seg til hvert år. Deltager rekord fra Eika J2008 i år på 7 deltagere.
Det kom noen bilder av jenter som pynta seg til Disco, og også av at de hadde det moro på overnatting på Melløs skole.
Helgen ble som vanlig avsluttet med turnering hvor foreldre kom og så på. Da var det noen trøtte og slitne jenter som etterpå reiste hjem.

Mandagen etter fotballskolen var det på'n igjen på trening for jentene på Eika, men vi avsluttet da med grill og kos på Holmsbu. En liten "sommeravslutning" selv om været ikke var helt på vårt lag denne dagen.
Kom noen få regndråper, men det stoppet ikke oss. Jentene badet faktisk uansett! Og trenerene feiget ut.... som vanlig.

På sommeren tok vi noen uker fotballferie. Mistenker likevel at noen av jentene lekte med ball også i ferien.

Også etter sommeren har vi fått vært med på en del cuper, men i tillegg funnet på flere sosiale ting.

Det startet opp med Select Eika jentecup hvor vi møtte fin motstand fra Sprint, Ekholt, Øreåsen og et lag som var et år yngre fra Vang.
Ut fra værmeldingene så var vi veldig heldig med været, og vi fikk mange fine tilbakemeldinger fra lag som deltok på cupen vår.

Like etterpå dro vi til Råde for å være med på Championscup som vi også har vært med på tidligere år. Får håpe at vi i år får alle diplomene med bilde. I fjor fikk vi nemlig bare for det ene laget.

På slutten av seriesesongen så kommer avslutningscupen i regi av kretsen. I år var denne for vår del hos Berg IL i Halden. Det ble en våt dag, men heldigvis fikk vi vært inne og varmet oss innimellom kampene.

Etter høstferien startet Eika opp med spillerutviklingsøkter på lørdagene med Jan Erik Audsen. 8 lørdager i rekken og 6 av jentene på laget deltok på dette hvor pasninger var hovedtema.
Dette var god læring både med tanke på pasninger, men også gode øvelser for motorikk. Likevel var det nok godt å få noen helger helt fri nå mot jul. Vi skal jo ikke brenne ut jentene heller.

Etter den ene onsdagstreningen så stilte Gro og Anne opp med kveldsmat på klubbhuset etter treningen. Her gikk det unna på brødskivene, og noen påstod at de hadde spist opp mot 9 brødskiver.
Jeg tar den med en klype salt, men ingenting overrasker meg med disse jentene. Dette var tipp topp og gjerne noe vi må få til flere ganger!!

Vi fikk lurt oss med på en EAT-MOVE-SLEEP cup på Torp også. 1 lag stilte vi med, men her var de utrolig uheldig med været. Det var kaldt og regnet godt.
Heldigvis varmet spillet med til tider fantastisk pasningspill og en tofots-finte som endte med tunell til stor applaus fra sidelinjen.
Fyrverkeriet ved premieutdelingen var ikke like populært blant alle jentene. Det er innafor, så da var det greit å kunne gjemme seg litt inne i noen armkroker til trenerappratet.

Årets cuper ble i år avsluttet med "Alle jenter på banen-cup" i Østfoldhallen siste helgen i oktober. En fin turnering som vi alltid pleier å få med oss.

Det siste som skjedde var et flott arrangement hjemme hos familien Pettersen. Halloween party hvor alle jentene som hadde mulighet kunne komme. Der ble det blant annet servert heksesuppe med grønne marker og marinerte øyne.

Og nå gikk det slag i slag, for ca en uke etterpå så tok vi årets avslutning på Bowling 1. Nytt av året var at vi klinte til med både laserspill og bowling inkludert pizza.
Dette kunne vi fordi vi hadde fått i gang lagskassa.
Vi hadde nemlig også satt i gang med å selge julekalenderene fra fotball-lotteriet.no, så det har blitt enda flere kroner i lagskassa til sosiale ting. Tipp topp!

Når var vi virkelig i gang med sosiale ting. 17. november så var det nemlig invitert til juleverksted hos familien Kaya. Her ble det fullt hus!!
Jentene koste seg med sakser, lim, garn, syltetøyglass og mye annet festlig krimskrams. Det var ikke lett å få med seg jentene hjem igjen, da de skulle jo bare.... og så bare... og så bare....
Herlig Kristin, med god nissehjelp fra Renate!! Hvordan Fatih klarte å sove seg gjennom hele seansen med høyt desibelnivå tyder på et meget godt sovehjerte :) :)

Vi trente både utendørs og innendørs de siste ukene. Siste utetreningen ble 4. desember, og siste innetreningen 6. desember.

Nå tar vi en velfortjent juleferie, og så håper jeg å se alle sammen igjen på nyåret.

Takk for et herlig 2017 med Eika J2008, trenerappratet og alle foreldre som gjør sitt for at jentene skal trives med fotball.

God Jul og Godt Nyttår!!

-- Jacob Hegre
"Den ene av trekløveret i trenerapparatet Eika J2008"

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift