Spenst cup 2017 Øreåsenhallen

Lørdag 14. januar var det duket for årets første cup. Det var Spenst cup i Øreåsenhallen arrangert av Øreåsen IL som ble årets først akkurat som i fjor.

Det var 17 Eikajenter som var klare for cup. Vi stilte dermed med 2 lag med 9 jenter på det ene laget og 8 jenter på det andre.

Det ene laget hadde sin første kamp kl. 12, og spilte mot Øreåsen, Ekholt og Begby.
Det andre laget hadde sin første kamp kl. 14:20 og spilte mot Øreåsen, Sprint Jeløy og Begby.

Eikasupporterne tok plass på tribunen og heiet frem jentene.

Siden vi har hatt mye fokus på pasninger de siste månedene så var det moro å se fremgangen på dette i kampene. Jentene spilte gode pasninger, og noen av angrepene var riktig så flotte. Det viktigste er ikke at alle pasningene er perfekte, men det er perfekt at man tør å prøve!

Etter å spilt offensiv fotball med mange mål i de to første kampene så var Bebgy litt engstelige før de skulle møte oss. Det skal sies at Begby hadde spilt to kamper nesten uten innbyttere før de møtte oss i den siste kampen. Begby fikk til og med låne Super-Silja i mål i sin andre kamp siden de var så få. Sporty gjort Silja! Etter kampen mot Begby fikk vi mye skryt av Begby for flinke jenter og flott spill. En stolt trener tok i mot all skryten på vegne av jentene med et stort smil. Renate og jeg var veldig enige om at de er flinke!

Det endte med 3 seiere. Det er tydelig at mange av jentene har et veldig vinnerinnstinkt da det tydligvis var viktig å vinne kamp nr 3 også for å være ubeseiret. Det er gøy og vinne, men jeg mest glad for å se fremgangen i spill og forståelse.

(Sillja manglet på bilde da hun måtte dra på juletrefest (14.januar???) før siste kampen. Nalle tok plassen og medaljen på bildet.)

Det andre laget spilte altså sin første kamp når det første Eikalaget var ferdig med sine tre. Nye spente Eikasupportere tok plass med lue, skjerf og flagg på tribunen.
Kjetil styrte det andre laget alene, men så ut til å ha full kontroll. Første kampen var veldig jevnspilt og det tok lang tid før det kom noen mål. Kjetil kunne fortelle etter endt turnering at det var flott innsats fra jentene og mye bra spill. Noen av jentene løp nesten til de stupte og det var også her stor fremgang å se på spillet. Flere prøvde seg også på å benytte seg av vantet med veggpasninger. Sånt er gøy!
Det endte opp med en uavgjort, et tapt og en seier. Som Kjetil sier det selv: "Dette var gøy, mange fine prestasjoner, godt pasningsspill og mye ståpå humør."

En fin turnering med vant rundt hele banen. 5 mot 5 og 18 minutters kamper var perfekt nok til at jentene fikk løpt godt fra seg. At speakeren også roper opp navnet på spilleren som scorer var også ekstra stor stas. Det ble tegn til katastrofe på benken vår den første kampen når speaker klarte å utnevne feil målscorer, men han hentet seg ganske fort inn så riktig person fikk kreditert målet. Takk, det var viktig! :)

Flott gjennomført jenter... .Heia Eika!!