Oppsummering året 2018

Vi kan se tilbake på et innholdsrikt år med nye erfaringer. Det største var kanskje overnattingscupen i Sandefjord.

2018 startet opp med treninger onsdag 10. januar inne på Krapfoss skole. Etter at noen jenter har sluttet, og noen har flyttet, så var vi nede i 12 spillere ved årets start, og 10 stk på årets første trening.

Allerede fredag 12. januar startet vi opp med noe sosialt, og det var "Kick-off for 2018 sesongen" på Verket skole med pizza og film.

I løpet av januar fikk vi også til en dag med alternativ trening med ski på beina. Da gikk vi fra Noreødegården og opp til skihytta og avsluttet med litt skilek ved kunstsnøløypa før vi dro hjem.

Årets første cup ble i Øreåsenhallen igjen slik som de foregående årene. Vi stilte med 2 lag, men måtte da hjelpe hverandre litt på kryss av lagene siden det var 5 + keeper på banen.

Januar avsluttet med en fin jentesamling på Verket skole med J2008 til J2005. Da delte vi inn i mixede lag fra alderstrinn og spilte kamper i både øvre og nedre gymsal. Avsluttet med pizza og quiz. Dette var stor suksess og fikk også litt spalteplass i moss avis i håp om å kunne vise alle hvor trivelig jentene har det i Eika.

Vi fortsatte i februar med en liten cup i kaldhallen til Ås. Der stilte vi kun med 1 lag da ikke alle jentene kunne være med.

Vi startet opp med 2 faste treninger i uken. Tidligere hadde det vært en fast og en frivillig trening. I tillegg så var noen av jentene med på spillerutviklingsøkter med Jan Erik Audsen på lørdager.

I mars stilte vi opp i en 3v3 turnering hos Lervik. Her stilte vi med 3 lag og møtte varierende motstand. Noen møtte 2008 og 2007 motstand, mens noen møtte 2008 og 2009 motstand da det ikke var nok 2008 lag. For enkelte ble dette en til tider voldsom opplevelse, og vi fikk brukt opp alle isposene pluss noen ekstra vi fikk. Alle overlevde og vi ble kanskje enda litt tøffere også etter denne cupen.

I mars hadde vi en treningskamp på Bellevue mot Sprint Jeløy. Det ble en litt kald fornøyelse, men som vanlig varmet spillet. Denne kommentaren kom fra Sprint sin trener: "Jentene deres var veldig flinke til å spille seg ut fra forsvaret". Yes, vi skal ikke spille "måk og mæl-fotball" så lenge vi har mulighet.

April startet med deltagelse på cup i Nøkkelandshallen hos Kambo. Vi stilte her igjen med 1 lag.

Familien Kaya fikset litt mat til jentene etter en trening på våren. Det falt i smak.

Årets serie var 5'er fotball og vi stilte med 2 lag. Serielagene holdt vi like gjennom sesongen i år, men måtte av og til hjelpe litt på tvers samt hjelp fra noen 2009 jenter til tider.

Noen av jentene har i løpet av året også hjulpet til på J2007 og også noen J2006 kamper.

Gjennom sesongen har vi også solgt skrapelodd og skrape-julekalender som har gitt et fint tilskudd til lagskassa. Når vi i tillegg var så heldige å få støtte fra Stiftelsen Moss feriekolonier samt vant konkurranse hos Amfi Moss, så har vi fått spart opp en del midler. Vi har også dratt igang med det som heter "Cashback" i appen Spond som gjør at vi tjener noen kroner til jentene når man handler i enkelte butikker eller nettbutikker. Totalt opptjent cashback pr. 31.12.2018 er 2344,-. Det er flere som har mulighet til å registrere seg, evt "verve" supportere da både venner og familie kan registrere seg slik at det går noen kroner til Eika J2008 uten at det koster de noe.

21. april hadde vi også en jentedag på Eika. Denne gangen for alle alderstrinne fra 2011 til 2005. Her fikk vi oppvarming av 2 jenter fra Rythm danseklubb. Her kom det noen nye jenter som ikke spilte fotball, og det kan se ut som om noen av disse har startet opp nå i etterkant på noen av de andre jentelagene i Eika.

29. april så melde vi oss på en cup i Ski hvor vi fikk vårt første møte med 7'er fotball uten at vi har øvd noe som helst på dette. (noen har spilt 7'er sammen med J2007 fra før).
Vi har treninger kun i Bingen, og har hatt det gjennom hele året, så taktikk i 7'er fotball har ikke vært noen prioritet.
Dette ble en spennende erfaring hvor vi lærte mye og møtte også noen som allerede hadde spilt 7'er fotball en del.
Selv var jeg ikke i kjempeform på denne tiden etter en lungebetennelse, men jeg storkoste meg på sidelinjen. Måtte også passe på når enkelte glemte at man er foreldre og ikke trenere. Skal ikke nevne navn Lars Arne.

I mai hadde vi også en liten avslutning for Isabella F etter hennes siste trening før hun skulle flytte.

Vi har til tider hatt noen skuddøvelser på slutten av treningene som jeg tror vi snart må slutte med. Jentene begynner å få skikkelig trøkk i skudda nå.

I slutten av mai tok vi også en tur til Trosvik i Fredrikstad og spilte cup på naturgress. Der møtte vi noen Oslolag. Et par 2008 lag og et 2009 lag. Vi fikk spørsmål om hvor vi kom fra for da visste dem at de ikke skulle dra på cup der hvertfall. Har på følelsen at de synes de fikk litt bedre motstand enn vanligvis :)

Juni starter opp med cup i Horten. En varm dag hvor vi trengte bøtter med vann og skygge mellom kampene. Nok en gang masse flott spill og motstandere som var imponert. Innsatsen endte også opp med besøk av røde kors etter en skade på en av våre spillere. Det gikk heldigvis bra og hun var fit for fight igjen etter et par dager.

Helga etterpå kom Eikadagen. En suksess som alltid, og i år kom heldigvis brannbilen igjen og kunne spyle ned varme Eikaspillere.

På Eika skinner heldigvis sola (nesten) alltid, men noen ganger så er man ikke like heldige. I år var det noen kamper, spesielt borte mot Drøbak av en eller annen grunn, hvor været ikke viste seg fra sin beste side. Jentene er tøffe og står på uansett vær, men supportere på sidelinjen hadde litt større problemer med været. Heldigvis kan man nå få kjøpt egne Eikaparaplyer og ponchoer i kiosken.

18. juni tok vi en liten sommeravslutning på klubbhuset med kaker og saft. Vi trenere var også så heldige å få noen fine oppblåsbare flamingoer som vi kunne bruke i sommerferien.


Vi fortsatte med treninger frem til 25. juni hvor vi tok en sommerferie og kunne glede oss til årets store høyepunkt som skulle komme like etter sommerferien.

10. august reiste over med Bastøferja med retning Sandefjord og Sandarcupen. Skal sies at noen kjørte rundt om Oslofjordtunnelen da det var nesten storm i kastene og helt kaos på vei til ferja.

Vår første overnattingscup og den kan det skrives mye om. Det skal hvertfall sies at det var en suksess og at jentene har veldig lyst til å reise dit igjen. Vi overnattet på skole med klasserom vis a vis Eika J2005 som også var på denne cupen. Vi spiste grillmat på skolen når vi kom frem og innlosjerte oss med madrasser og soveposer/dyner.
Den første natten innebar ikke så mye søvn. Noe delvis fordi enkelte savnet foreldre. Enkelte med lopper i ræva og sommerfugler i magen, og enkelte som lager en del lyd mens man sover... skal heller ikke her nevne navn Kj... obs.
Når jeg dagen etter utnevnte kaptein etter hvilken rekkefølge man sovnet så skulle det vise seg at natt nummer 2 gikk mye enklere. Da sovnet alle nesten med en gang :)

Vi sov altså på en skole som var en kort biltur fra banene vi spilte på. Der vi spilte kamper spiste vi også forkost og middag.

Vi hadde meldt oss på i 7'er puljen og i løpet av cupen spilte vi 6 kamper. Jentene spilte helt fantastisk selv om vi fortsatt ikke hadde øvd noe på 7'er fotball. Det var herlig innsats og blendene spill. Vi gikk igjennom uten å tape en kamp og kun et baklengsmål, men hva resultatene ble tror jeg ingen husker da vi ikke har fokus på det. Vi møtte også et lag som ikke viste fair play hvor en av våre spillere faktisk endte opp med "neglmerker" i hånda etter at man takket for kampen. Slik oppfører hvertfall ikke våre jenter seg. Er stolt over å kunne være en av trenerene til slike jenter som Eika J2008 når vi er på cuper.

Lørdagen tok vi bussen inn til sentrum (som var en gåtur unna slik at vi gikk hjem) på kvelden. Her var det stor konsert som for noen ble litt for bråkete, mens for andre en stor opplevelse. Avsluttet kvelden med en sen pizza på klasserommet.

Etter siste kamp og pokaler reiste vi hjem med en god følelse og et enda tetter bånd jentene i mellom.

Ikke mange helgene etterpå var det tid for Eikacupen. Da var vi tilbake til 5'er fotball igjen. Da stilte vi igjen med 2 lag. Solen skinte som alltid og cupen ble helt fantastisk takket være god hjelp av dere foreldre som stiller opp.

I slutten av september var avslutningshelgen for barnefotball som ble arrangert hos Berg IL i Halden. Der stilte vi igjen med 2 lag.

Vi trente fortsatt 2 ganger i uka etter serieavslutningen, og sosiale sammenkomster ble også dratt igang. I oktober så disket familien Kaya opp med kebabparty på Krapfoss skole. Det smakte helt nydelig!

Og en av treningene ble byttet ut med Superland på Quality i Sarpsborg. Her spilte vi internturnering i ballbingen før det ble bading i badebassenget. Dette var noe jentene ønsket å bruke noen av pengene fra Amfi premien til.

Mange av jentene deltok også på tv-aksjonen til kirkens bymisjon. Veldig bra!!

Årets avslutning tok vi hos Moss Padel. Der ble det pizza, padelspill og trampoline. En verdig avslutning på et fantastisk år med Eika J2008. Treningen fortsatte vi med til starten av desember før vi tok en litt tidlig juleferie pga skoleavslutning og diverse.

2018 har altså vært et år rikt på begivenheter og opplevelser. Vi har vel klart oss uten de store skadene også bortsett fra en litt overivrig mamma som klarte å brekke armen når hun så på fotball. Nevner ikke navn Gro :)

7 av jentene har et oppmøte på over 73% av treningene. Det er bra, men jeg hadde håpet å sett enda flere av jentene like ofte på trening.

I løpet av året har det også kommet noen flere til og pr. dags dato er vi 16 innmeldte jenter pluss noen til som kanskje melder seg inn.

Tusen takk for et flott år, og så håper jeg at 2019 blir minst like bra.

-- Jacob Hegre --
"En av trenerene, men absolutt ikke alene"

 

Grasrotandelen

Flügger Andelen

20% rabatt på hyllepris hos Flügger farve Osloveien 35 (ved Rema 100 Mosseskogen).
Gjelder alle Flügger-varer.
Oppgi FK Eika Krapfoss når du skal betale i kassen og får 20% rabatt.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift