Oppsummering året 2016

2016 har vært starten på mange nye vennskap, en læring i å tape og vinne, en læring i å følge regler og at man må ta hensyn til flere enn seg selv. 2016 har vært en spennende begynnelse på noe som kommer til å gi guttene gode erfaringer og opplevelser fremover.

Det hele startet i år på søndag 3. september. Det var prøvetreninger på Eika for nye jenter først, og deretter for guttene kl. 13:00-14:30. Det var et godt oppmøte med mange nye 1.klassinger og sisteårs barnehagegutter. I tillegg var det noen gutter som allerede har gått på fotball en stund, men som nå skulle begynne med eget årskull da de er 2010 gutter. Det kom også gutter fra Kambo området, og også Våler. Så noe riktig gjør vi i den flotte klubben vår.
Det var lagt til opp en treningsøkt som foregikk på 7'er banen. Det var noen som allerede er trenere i klubben som holdt økten sammen med noen av de eldre spillerne i klubben. Her fikk de nye håpefulle guttene prøve seg på forskjellige ting som å føre ball mellom kjegler, skyte på mål, løpe i agility stige, ta innkast og spille på liten bane.

Det var mange fornøyde unger som til slutt fikk en is og en matboks før de takket for seg og allerede gledet seg til neste gang.

Foreldrene ble samlet til en samtale med klubbens leder, Jahn Tore, som fortalte at man må ha en foreldrekontakt og minst 2 trenere for å starte et lag. Elin Røed tok raskt på seg foreldrekontaktansvaret, og Svein-Åge og Joachim tok på seg ansvar som trenere. Selv sa jeg at jeg skulle være med og hjelpe til da jeg også har ansvar for J2008.

Vi fikk treningstider i bingen på mandag kl. 17-18, og der ble det livlig fra første trening! På alle treningene var vi mellom 22-28 spillere i bingen som er en 5'er bane. Her forsøkte vi å ha det morsomt og inkludere alle. Helt naturlig er det veldig forskjellige interesse og ferdigheter på guttene. Alle er på forskjellige steder både mentalt og fysisk så det kan til tider være krevende å se å få med seg alle, men vi gjør så godt vi kan.

Til og med på Halloween så trente vi i lett duskregn. Vi tok da en noe kortere økt for å kunne rekke å gå litt "knask eller knep" før det ble altfor sent.

Vi startet tidlig med å nevne foreldrevettreglene da disse er viktige å ha med seg. Det er så utrolig fort gjort å bli altfor ivrig som foreldre (og trenere) på sidelinjen.

Søndag 13. november fikk vi være med på vår første cup. Det var en 3 mot 3 turnering i Østfoldhallen i regi av Lervik IF. Har var det maks 4 spillere på hvert lag og spill på liten bane med nett rundt som vant. Siden vi var så mange spillere så endte vi opp med hele 7 lag i denne turneringen!! Vi er så heldige at vi har mange ivrige og engasjerte foreldre så det var ikke noe problem med å få hjelp til å få noen til å ta ansvar for hvert sitt lag. Så i tillegg til Elin, Svein-Åge, Joachim og jeg, så fikk vi hjelp av Thomas, Njål og Magnus.

Dette ble altså det første møtet for mange med dommere, spilleregler og premier. Her ble det mange ballberøringer, mange mål begge veier jubel fra sidelinjen.

Ikke lenge etter denne turneringen ble vi kontaktet av Sprint Jeløy med spørsmål om vi ville være med på en miniturnering på Refsnesbanen. Vi takket ja og stilte opp med 3 lag. Her var det snakk om 5'er fotball, så her fikk vi prøvd oss med keeper i mål, innkast og "ikke høyt press når keeper begynner med ballen".
Været var veldig usikkert denne 20. november. Det var kjølig og vinden blåste, men det gikk fint i starten. Mot slutten kom det en regnskur som gjorde det ganske kaldt og vått, men de fleste holdt motet oppe og hadde smilet på lur. Det var satt opp noen telt som gjorde at man kunne holde seg litt under tak samt i innbytterbenkene ved banen.

Vi møtte lag fra Sprint og lag fra Ekholt. Det ble mange mål begge veier. Noen av gutten var så ivrige at de endte opp med å takle sine egne lagkamerater. Så noen av våre utfordringer er at noen trenger å holdes litt igjen for ikke å skade andre, mens andre har godt av å bli litt tøffere.
Etter turneringen rakk vi ikke å ta bilde av alle 3 lagene, men et bilde fikk vi tatt.

Vi har kommet oss inn i gymsalen på Krapfoss og trener torsdager. Siden vi er så mange må vi dele opp i to grupper slik at en gruppe trener kl. 17-18 og en gruppe trener kl. 18-19. Det er ikke faste grupper slik at flere skal få mulighet til å trene med hverandre og bli kjent.

22. november tok vi avslutningen vår på Spens barneaktivitetspark. Der ble det liv og røre med pizza og deilige kaker og muffinser. Takk fore kakebakingen! Her fikk gutta løpt godt fra seg og til slutt fikk en velfortjent pokal for året 2016 i Eika.

Vi trente frem til og med torsdag 15. desember og har nå tatt en velfortjent juleferie. Deretter vil vi starte opp igjen med nytt mot i 2017.

Takk til spillere, trenere, foreldrekontakt. Takk også til engasjerte foreldre, bonusforeldre og besteforeldre som følger opp og heier når ungene spiller. Det er viktig for dem.

God Jul & Godt Nytt År!!

PS! Det er lov å benytte Eikabanen i jula nå som snøen ser ut til å holde seg unna :)