Oppsummering året 2016

Det har vært treninger, kamper, cuper, foreldre i kiosken, foreldre på sidelinjen, foreldre på feil kamp, mål fremover og mål bakover. Tårer for ball i ansiktet, tårer for skrubbsår på kneet. Smil for at man scorer. Smil for at venninnen scorer. 2016 har inneholdt så mangt.

Vi startet opp treningene like etter nyttår, og deltok på vår første cup allerede 16. januar i Øreåsenhallen. Vi stilte med 2 lag og 17 spillere! Av troppen på den tiden manglet vi kun Agnes og Amalie.Det var en cup som var effektiv med 3 kamper på hvert lag med vant rundt hele håndballbanen, og avsluttet med utdeling av pokaler til champions league hymnen.

16. mars var det fotografering i gymsalen på Krapfoss. Her kom alle sammen, og dette året fikk vi med oss lagets "mor" på lagbildet. Det skulle bare mangle slik hun holder hånden over og har kontroll på oss alle.
En flott bukett jenter smilte og lo til fotografen som kom med både den ene og andre morsomheten som slo an blant jentene. Når jeg ser nærmere på bildet så er det vel kun Kjetil som er litt usikker på om han er morsom eller ikke.

Cupen vi skulle delta i helgen 2. -3. april ble dessverre avlyst pga for få påmeldte lag i jenteklassen, og derfor prøvde vi å finne på noe alternativt. Vi kom derfor opp med ideen om å holde "treningsleir" på Eika. Dermed endte vi opp med treningsleir på Eika på søndag 3. april i tidsrommet 10-16. Bare noen dager før treningsleiren så lå det noen centimeter med snø på banen. I frykt for at vi ikke skulle få gjennomført treningsleiren så løp jeg rundt et par timer to dager i forveien for å måke vekk en del av banen for å være sikker på at vi skulle få gjennomført noe. Det viste seg at var totalt unødvendig da alt sammen uansett smeltet bort i tide.
Denne dagen ble det treningsøkt med lunsjpause, før vi trente enda mer og avsluttet med quiz og pizza på klubbhuset. Foreldre stilte velvillig opp, og stelte i stand inne på klubbhuset slik at kalde og sultne jenter kom inn til deilig mat.Bare 2 uker etterpå var det klart for cup på Ekholt. Også her stilte vi opp med 2 lag. Som det pleier var det kanske surt og kaldt og blåste godt på morran på denne tida på året. Vær og vind bedre seg noe, og det ble både flott spill og herlige mål. Enkelte scorte også sitt første mål denne dagen, og enkelte spilte sin aller første cup. Ingen ting er som når jentene scorer sitt første mål. Når det i tillegg har gått lang tid før man får sitt første mål så var gleden (og sjokket) enormt hos målscoreren, men det kom også gledestårer blant flere i publikum. For en glede!!


Deretter begynte serien. Vi fikk kun serieoppsett for våren først da kretsen har erfaring med at det ofte er forandringer i antall jentelag etter sommeren.
Dette var lagene vi møtte på våren:

Sprint-Jeløy Hvit
Sprint-Jeløy Rød
Ås
Øreåsen
Ekholt
Rapid Athene

Vi delte jentene inn i 2 lag før serien. Eika Hvit og Eika Grønn. Dette var inndelinger som vi endret på ved cuper og når høstserien begynte var det nye inndelinger igjen. Det var mange fine kamper med mange mål begge veier. Det var foreldre som dukket opp på feil kamp, og foreldre som dukket opp på feil sted. Kioskvaktene var det ikke noe problem å få foreldre til. En flott bukett foreldre også som hører til denne gjengen.

Vi var jo også så heldig å få 10stk fotballer som Elida vant til laget. Dermed ble det 5 baller til hvert lag som man kunne ha med seg til bortekamper.

Etter treningen vår 11. mai var det dugnad på Eika. Et flott oppmøte fra oss på J2008. Vi var meget godt representert med river og raker i henda.

1. juni tok man en avgjørelse om å bade etter trening på Holmsbu. En meget god ide etter en god treningsøkt på sommerstid.En av årets store happeninger kom 11. juni. Det var datoen for Eikadagen 2016. Det ene jentelaget spilte da kamp mot J2007 og det andre mot J2006.
Vi spilte med en spiller mer fra start mot J2007. Dette er tross alt jenter som hadde vunnet nesten alle kampene sine med tosifret antall. Også mot J2006 fikk vi spille med en mer på banen. Jentene gjorde en heroisk innsats og spilte til tider veldig jevnt mot de eldre. Det viktigste var likevel at det så ut som om jentene hadde det gøy! Etter kampen mot foreldrene, som jentene vant etter et "avgjørende" straffespark.... så var det tid for dagens store høydepunkt. BRANNBILEN!!!

Endelig var det altså tid for brannmann Lars Arne Pettersen sitt store høydepunkt. SPYLE NED ALLE UNGENE PÅ EIKA!!

Dette slår aldri feil!Årets fotballskole i regi av Rapid Athene var det også 5 stykker fra laget som deltok på. Det var overnattinger på Verket skole med disko på lørdagskvelden. Det var 5 fornøyde, men veldig slitne jenter som var ferdig på søndags ettermiddag.

Sommeravslutningen tok vi på Holmsbu ved Eika. Det ble grilling. Kakespising (der jeg stod for det meste av spisingen), og bading (der jentene stod for badingen).
En meget hyggelig avslutning etter en veldig flott vårsesong.Vi tok noen frivillige treninger på sommeren, og 3 uker helt fotballfri i fellesferien. Mange lekte vel likevel litt med ballen selv om det ikke var trening :)

Eikacupen som skulle vært i slutten av august med i år avlyst pga for dårlig med påmeldte lag. Det ble bestemt i styret at det skulle settes ned en egen gruppe som skulle ha ansvaret for Eikacup 2017, så vi får håpe at det enda bedre promotering av cupen til neste år.

På Høsten møtte vi:

Sprint Jeløy Hvit
Sprint Jeløy Rød
Ås Grønn
Ås Hvit
Rapid Athene
Øreåsen
Ekholt

Begge lagene møtte ikke alle, men begge lag fikk 4 kamper. Også på høsten ble det mange jevne og fine kamper. Noen ikke like jevne, men det hadde ikke så mye å si om man vant eller tapte. Fokuset var at man skulle ha det gøy.

Lørdag 3. september deltok vi på Championscup i Råde. Nok engang med to lag. Også her scorte noen sitt første mål. Dette ble en veldig intensiv cup hvor pausene mellom kampene var korte. Når jeg i tillegg sa ja til en ekstra kamp (fordi et annet lag i 2007pulja ikke møtte opp), så ble det kamper nesten non stop. Det ble derfor noen slitne og sulte jenter som avsluttet cupen med pokal i hånda. På denne cupen møtte vi blant annet et lag fra Berg ved Halden som stilte med 2009 jenter. Der fikk jentene våre et møte med noen små, men veldig aggressive (i positiv forstand) jenter. De gikk på og var ikke redde for noe :) :)

I september fikk vi også ny treningstid. Vi endret fra 17-18 til 18-19 grunnet et nytt jentelag på Eika bestående av 1.klassinger. Endelig var vi ikke yngst lenger, og da rakk også jentene å puste ut mellom skole og trening. Eller var det foreldrene som rakk å puste!? Nå begynte også vår yngste spiller Anna på et lag bestående av jevngamle. Etter å ha spilt med 2 år eldre jenter i nesten 2 år så var det moro å endelig spille med klassevenninner.

Årets avslutningcup ble avholdt i år som i fjor på Begby. Nok en gang 2 lag. Rapportene fra denne kampen fortalte at det var veldig morsomme og jevnespilte kamper. Det er gøy! Ingenting er som jevne kamper med mange mål.


 

15. oktober stilte vi med 1 lag på Jentecupen på Tjøme (http://www.tjomefotball.no/cuper/jente-cupen/) En populær jentecup hvor det er muligheter for overnatting med disco. Vi valgte i år å kun gå for en dagstur, og tok Bastøferja kl. 07:30 lørdags morgen. Til stor overraskelse klarte alle å komme med på samme ferje selv om det var mange trøtte ansikter.

Første kamp på Ormelett kunstgress startet kl. 09:30. Jeg hadde på forhånd varslet om spanskinspirert tiki-taka fotball. Det skulle vise seg at jeg til stor overraskelse fikk ganske rett. Her kom det flotte pasningskombinasjoner på rekke og rad. Flint Havfruene var året yngre, så de fikk det litt vanskelig mot oss. De to neste kampene ble mer jevnspilte. Det ble bra med mål begge veier, og jentene viste flott innsats.

I mellom kampene stilte foreldregruppa opp med kakao, hjemmebakte horn og sjokoladekake.
Vi avsluttet med pizza på Peppes Horten før vi mette og fornøyde tok Basteferja over til Moss igjen.

Takk til Tjøme IL for en flott cup selv om gradene krøp nedover gradestokken og vinden blåse frisk bris.

Siterer ei av jentene: "Dette var den beste cupen EVER!"

Siste cupen vi deltok i dette året var som vi pleier: "Alle jenter på banen". Det var moro å se hvordan jentene forsøker å spille ballen til hverandre. Fler og fler for øynene opp og skjønner at man kan sentre til andre i stedenfor å bare sparke ballen avgårde. Flere og flere tør også å prøve å drible. Det vanskelige er å vite når man bør drible og når man bør sentre. Så lenge man ikke KUN dribler eller KUN sentrer så blir jeg glad. Litt av varje bør man få til.

I oktober startet også Renate på trenerkurset Grasrottreneren. Hun tok delkurs 1 i oktober. I november tok både Renate og jeg delkurs 2. Dermed er vi nå 3 trenere i trenerteamet til J2008. Kjetil, Renate og meg. I januar er jeg også påmeldt delkurs 3 slik at jeg fortsetter på trenerstigen (dette kurset er myntet på ungdomsfotballen)

Vi gikk over til å trene inne i gymsalen på Krapfoss når vinteren nærmet seg og vi til slutt fikk tildelt tider. Vi har da også lagt inn en ekstra frivillig trening en ekstra dag. Foreløpig er det ikke så veldig mange som dukker opp på fredagen.

Avslutningen i år tok vi som i fjor på Bowlingen. Dette året hadde Renate fikset slik at vi også fikk et eget rom til å samles i. Der ble det kaker og muffins etter en god runde med bowling.En flott avslutning på 2016.

Tusen takk til spillere og medtrenere for et flott år. Tusen takk også til foreldre, bonusforeldre, besteforeldre og andre som stiller opp for jentene. Det er veldig viktig med en sterk og flott foreldregruppe. La oss gjøre 2017 minst like morsom, med enda flere sosiale aktiviteter utenom fotballen.

God jul & Godt Nyttår som kommer rett rundt hjørnet.

-- Jacob Hegre --

Grasrotandelen

Flügger Andelen

20% rabatt på hyllepris hos Flügger farve Osloveien 35 (ved Rema 100 Mosseskogen).
Gjelder alle Flügger-varer.
Oppgi FK Eika Krapfoss når du skal betale i kassen og får 20% rabatt.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift