FK Eika Krapfoss

Historie

FK Eika ble stiftet i 1971. Samme sommer ble banen åpnet, og her kan dere lese om hva som foregikk denne viktige dagen.

Alle startet fra Krapfoss Skole og marsjerte sammen med Krapfoss Skolemusikkkorps bort til banen. Etterpå ble det spilt en fotballkamp mellom formannskapet i Moss, og en del Krapfoss ungdom. Det var ganske mange fremmøtte til tross for et forferdelig regnvær. Dommeren var kjøpt og betalt fra kommunen så kampen endte 2-2 selv om de yngre scoret mange mål :-)

Når det gjelder 7 banen så må to personer krediteres, og det er Ivar A Hansen og Knut Buberg som kjempet dette anlegget igjennom.

Finn Cato Johansen ble klubbens første leder, og vi var så heldige å ha med Finn Cato på åpningsfesten til vårt nye klubbhus. I startet hadde man styremøter hos Ole Morten Ertnes på Solgård Skog, og det var vanlig drift av FK Eika helt fra 1971 og frem til 2002. De fikk etablert området som 5 banen ligger på i slutten av 80 tallet, ellers så var det ikke store endringer.

Dugnadsgjengen:
Ole Morten, Ernst Andersen, Tom Lillevik, Arild Guldager og Hanne Johnsen på venstre side.

Erland Johnsen, Thor Lauritsen (nesten skjult) Ole Waage, Bård ? og Siv Upsahl

FK Eika var en lengre periode Moss III når de ble gamle nok til å spille 11 manns fotball.

Men i 2002 begynte vi med planlegging av et klubbhus, og det ble først vurdert muligheten for å motta en av brakkene som hadde vært benyttet på Krapfoss Skole, hvor kommunen skulle ha vekk to brakker på nybygging. Vansjø Båtforening og vi skulle få en hver. Dette ble for stort for oss, og vi måtte takke nei til dette tilbudet, og begge står flott hos Vannsjø Båtforening i dag.

Litt etter fikk kom Jon Roth Nilsen med tips om brakker som sto på Nordødegården, og som hadde vært brukt av arbeidsledige i KAYA prosjektet et par år tidligere. Vi tok en henvendelse til Hans Jacob Henæs i Moss Kommune som var positiv, og kort tid etterpå så var fundamentet på plass, og vi fikk fraktet brakkene på plass. Vi bygde tak over og rundt de gamle brakkene.

Det var en flott dugnadsinnsats ved byggingen av klubbhuset, og vi vil berømme noen : Robin Guldager ( skaffet masse materialer og utstyr ), Johny Guldager Erland Johnsen, Knut Møller, Ole Waage, Tom Lillevik, Dag Thu, Våre pensjonister Thorolf, Arild og Frank.

De hadde jobbet masse og gledet seg til åpningsdagen, og Knut Møller skulle holde åpningstalen. Knut var ingen taleskriver, så Johny Guldager hjalp ham med dette kvelden før. Det var en kjempekoselig åpningsfest hvor styret, de ivrige dugnadjobberne vår, Moss-Avis og Hans Jacob Henæs var til stede 24 oktober 2002.

Klubbhuset ble to år senere bygget ut med lagerrom og det ble lagt inn vann og kloakk. Alt dette ble gjort uten at vi satt med gjeld.

Høsten 2013 hadde Eika for første gang prøvetreninger for jenter. Det møtte opp jenter i årsklassene fra 2004 til 2008. Henning Olsen og Ronald Thorvaldsen stilte opp som de første trenerene, og i 2014 stilte Eika for første gang med jenter i serien. Det ble et lag som stilte i J8 (2006), og et lag som stilte i J10 (2004) serien.

(klikk på bildet for sak i moss avis.)

I 2016 stilte Eika med jentelag i årskullene 2008, 2007, 2006, 2005 og 2004!

FK Eika Krapfoss

Adresse: Postboks 732, 1509 Moss